Изумително вкусна рецепта, лесна, атрактивна и разяждаща - изобщо идеалния старт на деня.
Категорично заменя с успех омръзналата ни формула на english breakfast - бекон, яйца, домати и боб, примерно, и ни отнася в мисли за Средиземноморие и лежерност, като нито за миг не отнема от важната за успешния ден доза белтъчини и калории, както за децата, така и за големите.
Необходими:
1 топка тесто за пица /или си го приготвяме предварително от вечерта или си го купуваме от предпочитаната хлебарница/
1 1/2 чаши предварително приготвен сос Алфредо
1 чаша сирене - смес, ако е българско, или някакъв вид меко сирене по вкус, ако е италианско
5-6 яйца
1/2 чаша бекон, попрепържен предварително
Преди същинското опичане на пицата е добре да разстелете тестото върху леко намазнената тавичка и да запечете в предварително загрятата фурна за около 7 минути. Така тестото става хрупкаво и още по-вкусно.
Върху тестото разнасяме соса, нареждаме отгоре сиренето. С опакото на лъжица правим 5-6 вдлъбнатини в повърхността на пицата, в центъра на всяка от които чукваме по 1 яйце. Поръсваме бекона, солим и пиперим на вкус.
Печем във фурната 8 до 15 минути, в зависимост от предпочитаната готовност на яйцата.
Пица за закуска. С бекон и яйца
Изумително вкусна рецепта, лесна, атрактивна и разяждаща - изобщо идеалния старт на деня...